Clubhuis Verkleind

DYR 2019 dag 2

Geplaatst op 01-06-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen

Gisteravond geen verslag van dag 2 op de DYR. Dat had een goede reden! Gisteravond stond het inmiddels traditionele Vrijbuiter DYR diner gepland. Met 73! Vrijbuiters gegeten, gedronken en vooral een heel gezellige avond gehad. Niet eerder was de opkomst bij het DYR diner zo groot en dit jaar moest er zelfs met een wachtlijst gewerkt worden..

Maar hoe verliep dag 2 voor de Vrijbuiters? Met wederom een dag vol harde wind was het weer bikkelen voor de zeilers. Geen hele grote verschuivingen dus. Corné nog steeds de beste Vrijbuiter in de Splash, nu op de 23e plek. In de Optimist Benjamin heeft Marijn zijn tweede plek weten te behouden.

Voor de grote Optimist baan werd aan het einde van de dag bepaald wie er in welke vloot komt. Daarmee komt er een einde aan de kwalificatie races en starten de medal races. Op basis van resultaat zijn er vijf groepen gevormd: Gold, Silver, Bronze, Emerald en Ivory. In iedere groep zitten 70 zeilers. We schreven al dat de internationale concurrentie groot is, dat blijkt wel uit het feit dat er sclechts zeven Nederlanders de Gold fleet hebben gehaald. Daaronder wel vier Vrijbuiters: Yanne (15), Hidde (16), Floris (29) en Zeb (38).

Eén zeiler uit de Vrijbuiter buitenploeg heeft de Bronze fleet gehaald: Sello. In de Emerald fleet vinden we Maurits, Joep en Tjebster terug. De overige zeilers strijden in de Ivory fleet. Nu deze opdeling is gemaakt is het extra leuk om te volgen of het de zeilers van onze vereniging lukt om daarin vooraan te varen! Dag 3 belooft weer spannend te worden.

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: