Clubhuis Verkleind

Spannende Sneekweek voor Vrijbuiters!

Geplaatst op 07-08-2019  -  Categorie: Jeugdzeilen Algemeen

De een na laaste wedstrijddag van de Sneekweek zit erop. Behalve gezellig is het voor veel Vrijbuiters ook ongelooflijk spannend!

De gezelligheid blijkt wel uit de wijze waarop vrijbuiters elkaar op het starteiland opzoeken. Zowel georganiseerd, de inmiddels traditionele steigerborrel werd drukbezocht, maar ook spontaan; Op zondag en maandag ontstonden er barbecue avonden waaraan tegen de 50 Vrijbuiters deelnamen.

De sfeer zit dus wel goed, maar ook om de eer wordt stevig gestreden en daarbij maken Vrijbuiters het spannend, soms ook onderling! In de Laser 4.7 stijden Lars Jansen (eerste met 5 punten) en Hidde schraffordt (tweede met 6 punten) om het bord en er kan morgen nog van alles gebeuren. Terwijl de heren met elkaar strijden ging Marietje Dijkstra (4e plaats) op hardzeildag als eerste om de bovenboei en kaapte daarmee de sprintprijs voor de neus van de heren weg. 

In de Optimist A staan Zeb van Dorst en Floris Schraffordt op de eeerste en tweede plek. Zeb zal er ongetwijfeld alles aan doen om na een mislukte poging vorig jaar de titel alsnog te pakken, maar de concurrentie van mede-Vrijbuiters is hevig!

In de Optimist B strijden Lars van der Duin (nu op de eerste plaats) en Merijn Ruijter (tweede plaats) om de winst in het eindklassement. Ook hier liggen er volop kansen voor beide zeilers.

Andere mooie uitslagen van Vrijbuiter deelnemers:

In de Laser Master werd Jurjan Blokzijl vandaag eerste en staat daarmee vierde in het totaalklassement. In de Laser Radial staat, in een sterk veld, Durk willem dijkstra momenteel derde. In de Laser Radial Master staat Annemieke Beemster tweede, helaas is het verschil met de eerste plaats groot, dus daar ligt een flinke uitdaging voor de laatste wedstrijddag.

Lynn Ruijter voert het klassement in de Optimist C aan met 5 eentjes.

Bob Heineke staat met Erwin de Vries vierde in de Pampus Gold. Met name de verschillen met de nummer drie en twee zijn erg klein.

Yannick van den Akker voert het klassement aan in de Splash B. Saskia Arnold staat vierde in de Solo. De familie Dankers is momenteel vijfde in een veld met 30 Randmeren. 

Annora Stavenuiter staat met Froukje Kampen tweede in de Vrijheid.

 

Steigerborrel op zaterdag:

photo-2019-08-03-17-02-09photo-2019-08-03-18-39-51

 

Ieder ochtend om 9.30 palaver voor de (jeugd)zeilers door Nienke en Annemieke:

photo-2019-08-04-09-37-45

 

Spontane barbecue op het starteiland:

photo-2019-08-04-18-53-25photo-2019-08-04-18-53-24

Agenda

APR
7
Cursus Vaarbewijs 2

Clubhuis | GWV De Vrijbuiter

Dit is het inschrijfformulier voor de (fysieke) cursus Klein Vaarbewijs II op zondag 7 april 2024...

Logo GWV De Vrijbuter
Gooise Watersport Vereniging
De Vrijbuiter

Volg ons via: