Clubhuis Verkleind

Vrijbuiters doen het goed op ONK Medemblik

Geplaatst op 24-09-2020  -  Categorie: Jeugdzeilen

Op het Open nederlands Kampioenschap in Medemblik afgelopen weekend hebben jeugdzeilers van de Vrijbuiter goede zaken gedaan! In de Laser 4.7 gingen twee van de drie podiumplekken naar de Vrijbuiter en waren er veel Vrijbuiters vertegenwoordigd in de top 10.

Hidde Schraffordt ging er in de Laser 4.7 vandoor met de winst. Met vier eerste plekken in acht races zette hij een mooie score neer. Lars Jansen startte het toernooi sterk met onder andere een tweede en eerste plek. Daarmee zette hij koers richting podium en werd hij uiteindelijk derde.

Goed gevaren werd er ook door Vrijbuiters Zeb van dorst, 4e plaats en Signe Brinkert met een negende plaats.

Alle Vrijbuiters in de top 10 varen voor het NTT. Uit ons eigen Vrijbuiter Laser team dat dit jaar is gestart wist Sello Römkens de 12e plaats te bemachtigen en heeft hij met een aantal races waarin hij ruim in de tp 10 eindigde laten zien wat hij in huis heeft.

In andere zeilklassen was er een mooi resultaat voor Yanne Broers. Zij werd met Tess Wildschut tweede in de 29er.

Podiumplekken voor de Vrijbuiter: In het midden Hidde met goud, rechts Lars met brons.